Nyhedsbrev fra Kunstforeningen for Ringkøbing og Omegn september 2023 v/ Bent Kongshøj


***INVITATION ***


Søndag d. 1.10. 2023 har vi fernisering med billedkunstneren Lise Pflug i Rådhushallen Ringkøbing kl. 15 -16.30. 


Mød den internationalt kendte kunstner ved ferniseringen, hvor Kunstforeningen har en lille forfriskning klar.


Det er lykkedes Kunstforeningen at få en udstilling i Rådhushallen Ringkøbing med 


Lise Pflug - Billedkunstner"Jeg maler og tegner, fordi jeg ikke kan lade være.

Det er som at trække vejret.


Naturen er min store inspiration. Jeg synes, at alt er spændende at se på og iagttage. Det gælder planter, insekter, træer, landskaber , fugle, etc. Men fuglene har nok især mit hjerte. Jeg holder af at tage ud i naturen  med min skitseblok og kikkert uanset vejr og vind. Jeg sidder  gerne længe og iagttager fuglene, inden jeg laver mine skitser, da det er vigtigt for mig at lære fuglenes forskellige sjæle at kende, så  jeg kan fange dem i mine skitser og malerier. Disse skitser er mine oplevelser, som jeg  "fordøjer" inden de bliver  til billeder. Billederne  tager lang  tid at lave, da jeg  bliver  ved, indtil jeg  "i min mave" ved, at nu er mine oplevelser rigtige. Farverne  afspejler vejret, stemningen og stedet.


Jeg har set på fugle mange steder bl.a Siberien, Indien, Kina , Alaska,  Afrika og Galapagos - men selvfølgelig allermest i hele Danmark.“

Lise Pflug  er uddannet fra Koninklijke Academie van beeldende Kunsten, Holland

Schule für Gestaltung , Schweiz, og har udstillet i Tyskland, Schweiz, Holland og Danmark, bl.a. på Johannes Larsen Museet og Esbjerg Museum. Hendes tekniske færdigheder kan ses i adskillige bøger, som Lise Pflug har illustreret: "Hav - Fjord - Flod - Vandvejen fra Kattegat til Randers",  "Vesturbyggd - fjorde,fjeld og fugle", WWF-kalenderen m.fl.


Lise Plugs malerier og skitser kan ses i Rådhushallen Ringkøbing

1. – 29. Oktober 2023.

Fra naboerne:


60 års jubilæum i Vestjysk Kunstforening Ulfborg:

Tinghuset, Tingvej 5.Fredag 29. 9. arrangement kl. 16-19, lørdag 30.9. kl 14 -16 fernisering m. de 3 kunstnere Jenno, Irene Slot Holm og Tanja Gammeljord.

Vises  torsdag - søndag kl. 14 - 17 fra den 30/9 - 29/10.

Se mere på: www.vestjyskkunstforeningiulfborg.dk 


Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk:
Frem til 8. oktober kan vi nå soloudstilling med billedkunstner Agnete Brinch, Billum. Hun har tidligere udstillet hos os i Ringkøbing Rådhushal.


Poesigården, Nees:

1. oktober 2023 fernisering på 75 års fødselsdagsudstilling med kunstmaler Else Husted Kjær, Poesigården, Nees. Den kan ses frem til 12. november.

_______________________________________________________________________

Nyhedsbrev fra Kunstforeningen for Ringkøbing og Omegn juni 2023 v/ Bent Kongshøj


INVITATION til udstillingen URLANDSKAB med Helga Kristmundsdottirs malerier.


Fernisering  i Rådhushallen Ringkøbing søndag 2. juli 2023 kl. 15 -16.30

Kunstneren vil være til stede.


Udstillingen er åben i Bibliotekets åbningstider 2.-28. juli 2023

Jord, vand, ild og luft er de fire klassiske elementer. I den islandske kunstner Helga Kristmundsdottirs ekspressive malerier bliver disse elementer oversat til forrevne klipper, rivende fosser, vulkaner og uendelige vidder. Vi skal møde en kunstner, som med uddannelse som keramiker, væver og maler nu fordyber sig i maleriets dybe facetter. Trods 30 seneste år i Ebeltoft har hun stadig det umiskendeligt islandske landskab indkorporeret i sine værker. Ikke nødvendigvis stedsspecifikt, men med elementer fra de urkræfter, som også driver hendes værker frem på lærredet.


”Urlandskab” kalder hun udstillingen i Rådhushallen, og vi kan glæde os til værker båret af naturens uendelige farvespekter, naturens vildskab i landskab og fossernes rivende kraft. Men motiverne er mennesketomme, og med Helga Kristmundsdottirs udvælgelser og fremhævelser af både former og farver får landskabet lov til at falde til ro og give iagttageren en meditativ tilgang. Det er billeder, man kan invitere ind i sin stue, fordi de både rummer udlængsel og trang til indre fordybelse.


Vi har at gøre med en højtuddannet kunstner, der i kraft af sin tekniske og motivmæssige formåen har markeret sig i et utal af udstillinger i hele Norden, både i soloudstillinger og i samarbejde.


Det er en glæde for os at kunne invitere jer til Kunstforeningens juliudstilling med Helga Kristmundsdottir.


Vi vil samtidig opfordre vore medlemmer til se Kunstforeningens flotte udstilling med Bjørn Søndergaards malerier i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk.


Der er åbent dagligt 13-17 undtagen mandag frem til 25 juni 2023.


Husk at medlemmer af kunstforeningen har gratis adgang, og til begge udstillinger opnår medlemmer 10% rabat ved køb af malerierne.


Så tak til jer, der HAR betalt årets kontingent!
GOD SOMMER og på gensyn.

_______________________________________________________________________

Invitation til Bjørn Søndergaard:
”Steder”
Vestjyllands Kunstpavillon
Videbæk, 20. maj – 25. juni 2023.
Gratis adgang til ferniseringen 20. 5.2023 kl. 14-16.

Ved denne udstilling fra Kunstforeningen for Ringkøbing og Omegn har vi den glæde at kunne præsentere den spændende og alsidige kunstner, Bjørn Søndergaard fra Vorupør, en verdensmand med fødderne godt plantet i det lokale sand.

At læse Bjørn Søndergaards CV er lige ved at tage vejret fra én. Arbejdsområderne dækker stort set alle genrer indenfor den bildende kunst. Og geografisk har han udstillet eller studeret i en lille snes forskellige lande, altid med sit allervigtigste arbejdsredskab ved hånden: Skitsebogen. Med akvareller hentes farver og proportioner, indtrykkene fra den lokale natur og kultur hjem til Vorupør. Først i sit atellier og det rolige tempo fra strandture og trygheden i det kendte får kunsten sin endelige form på lærredet med pensler og farver. En udlandsrejse har hver gang givet en ny farvesætning og tilføjet nuancer i stregen.


Bjørn Søndergaard beskriver selv sin tilgang til sine kunstværker som musisk: Den regelmæssige inspiration fra havet, følelsen i hænderne af ting og sager fra stranden, som indgår i hans assemblager. Det musiske er også det minutiøse arbejde med pensler og farver og ikke mindst mødet med publikum ved de utallige udstillinger i ind- og udland. Det er kunstnerens procentfordeling mellem talent og hårdt arbejde i livslang læring og inspiration, og arbejdsmetoden beskriver han som at sanse, samle og ordne. Det gælder i hans egne værker, men også i samarbejde og gensidig inspiration med andre kunstnere og kulturpersonligheder, især i de to lokalt forankrede bevægelser: Kunstnersammenslutningen Sæhrimmer og Verdensuniversitetet.

Udsmykningsopgaverne har været talrige og omfangsrige, både i private og offentlige bygninger, hvor især hans seneste store opgave har været den kunstneriske udsmykning og farvesætning ved restaureringen af Vorupør Kirke, også med egne værker i prædikestolens felter. Med denne kirkeudsmykning, med sin daglige inspiration i den altid skiftende natur, og med bevægelserne Sæhrimmer og Verdensuniversitetet får Vestjyllands Kunstpavillon et pust fra det lokale, det globale og det kosmiske.

I Kunstforeningen for Ringkøbing og Omegn glæder vi os til at præsentere Bjørn Søndergaards udstilling ”Steder” og hans værker ved ferniseringen i Vestjyllands Kunstpavillon, Videbæk.

Det er lørdag den 20. maj 2023 kl. 14 – 16, og der er gratis adgang for alle samt en lille forfriskning og musik ved pianisten Anne-Marie Hjelm.

NB! Kontingentet februar 2023 - februar 2024 er 200,- kr.


Bedes betalt på konto 76700006159110 med navn NB!

_____________________________________